perjantai 20. elokuuta 2010

DIY tulee olemaan blogissa ainakin näin aluksi useinkin esillä, nimittäin Tallinnan asuntoon ei näillä näkymin tule yhtään tuliteränä kaupasta ostettua huonekalua. Vaikka Suomessa ollessani olen viimeksi asunut omassa kämpässä 19-vuotiaana, on silti kaikenlaista kotiin liittyvää tullut kerättyä, vanhempien varastoon luonnollisesti! Yksi syy tietysti on, että etenen syksyn aikana  mahdollisimman pienellä budjetillä, koska joulun aikoihin on tulossa isoja rahareikiä, eikä vain joululahjojen muodossa ;) Ja ehkä tärkein syy on se, että yksinkertaisesti tykkään kalusteista, joilla on jo enemmän maileja mittarissa, niissä on vaan sitä luonnetta!

Olen haalinut kirppareilta, mamman vintiltä ja vanhantavarakaupoista eri-ikäisiä tuoleja ja ajattelin ennen Tallinnaan viemistä antaa niille vähän faceliftiä. 50-lukulaisissa tuoleissa olikin varsin kulahtanut vaaleanharmaavihreävalkoinen samettikangaspäällys, joka sai lähteä mustan keinonahan tieltä.  


Työkaluiksi riitti niittipyssy ja leatherman vanhojen niittien kaivamiseen! Aluksi meinasin vain päällystää vanhan päällisen päälle, mutta sitten mielenkiinto heräsi ja oli pakko kurkistaa tuolin sisään. Onneksi sisälmys oli sen verran hyvässä kunnossa, ettei sitä tarvinnut ruveta vaihtamaan.
Jos haluaa olla oikein tarkka ja päällystää kunnolla, kannattaa säästää vanha päällinen ja katsoa sen nitomisesta vinkkejä uuden päällisen laittamiseen. Ainakin ensimmäisen tuolin kohdalla kinkkisten kulmien nitominen helpottui kummasti. Seuraava menikin sitten jo konkarin rutiinilla :D Ja onneksi kukaan ei pahemmin katsele niitä istuimien alaosia!
Tittidii! Kolme päällystettyä tuolia, kolme uudestisyntynyttä tuolia!
Ensin olin sitä mieltä, että rottinkisen tuolin selkänoja on ilman muuta korjattava, mutta nykyään tykkään siitä. Koko tuoli näyttää oikeastaan aika hauskalta, selkänoja ratkeilee, eikä päällinenkään ole ihan viimeisen päälle!  
Ps. Kauhuksenne/Onneksenne tuunattavia tuoleja riittää vielä. Seuraavaksi raottelen maalipurkin kantta parin puutuolin kanssa!

1 kommentti:

  1. Hui, ootpas taitava!

    Tuo kyllä innottaa hieman aloittelevampaakin DIY-taiteilijaa :)

    VastaaPoista