keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Tänään on ollut kiva päivä, semmoinen leppoisa ja kotoisa. Kerrankin taivaalta ei ole satanut YHTÄÄN MITÄÄN! Ja tuullutkin alle 20m/s... Jaksoin siivota ja tiskata tiskivuorenkin pois! Olisin jopa kiikuttanut vaatteita kellariin pesukoneelle, mutta törmäsin ovella yhtä suurta vaatevuorta kantavaan naapuriin ja luovuin pyykkäysvuorosta vallan mielellään! Nyt ne pyykkikasat lojuvat täällä ympäri kämppää...
Mutta nyt takaisin kynttilöitä polttamaan ja kouluhommien pariin-> kirjavuoret keittiönpöydällä... huoh :)

3 kommenttia:

  1. moi!
    Blogisi löytyi googlaamalla "opiskelu Tallinnassa" tai jotain vastaavaa. Mulla olisi pari kysymystä aiheesta:)
    Eli, missä koulussa tarkalleen ottaen opiskelet? Tallinn School of Economics and Business Administration? Entä mitä alaa opiskelet? Täytyikö sun lähettää perus-hakemuksen lisäksi esim. CV:tä tai käydä haastattelussa? Millainen sisäänottoprosentti kouluusi oli(noin suurinpiirtein...lähinnä haluan tietää onko se totta, että on läpihuuto-juttu päästä Tallinnaan opiskelemaan...)Onko opetuksen taso niin laadukasta kuin olit odottanut? Ovatko opettajat virolaisia ja osaavatko hyvin englantia?
    Hih ihana kysymystulva, olisin superkiitollinen jos jaksat vastailla:) Toki noita faktoja löytyy koulujen nettisivuilta, mutta tahdon kuulla opiskelijoiden omia kokemuksia. Jokaisen koulun on helppo mainostaa netissä että juuri me olemme se paras paikka:)

    Hyvää jatkoa sinne puolelle Suomenlahtea!

    -Eveliina

    VastaaPoista
  2. Moikka! opiskelen itseasiassa EBS:ssä (Estonian Business School), joka sijaitsee ihan tässä tallinnan keskustassa. Ebs on yksityinen yliopisto, mutta lukukausimaksut silti samaa luokkaa muiden yliopistojen kanssa. Sisäänpääsy oli oikeastaan aika läpihuutojuttu, meillä oli haastattelut helsingissä ja ne oli englanniksi, mutta vaikka ei englantia niin osaisikaan niin ei se ole ongelma sisäänpääsyn kannalta, ainakaan tänä vuonna ollut! Mulla oli hyvät yo-paperit, mutta enpä usko että niitä kauheasti katsottiin :)
    Opetuksesta on aika vaikea sanoa, mutta opiskelutyyli on kyllä aika erilaista kuin Suomessa, eli meillä on hirveästi kotitehtäviä ja testejä pisin lukukautta ja läsnäolo muodostaa osan arvosanoista aika monessa aineessa, että ei ole semmoista suomi yliopistomeininkiä :)Toisille sopii, toisille taas ei! Että tässä joutuu tekemään jonkun verran hommia koko ajan, mutta en sanoisi että täällä vaikeaa on! Mahdollisuus saada hyviä arvosanoja jos tekee hommansa ajallaan ja lukee kokeisiin:) Ja mun mielestä melkein kaikki opettajat puhuvat hyvää englantia ja monet ovat opiskelleet ulkomailla tai ovat ulkomailta kotoisin!
    Ebs:ssällä on virossa vähän huonompi maine kuin esim TTU:lla (Tallinan teknillinen), jossa opiskelee paljon suomalaisia kaupallisella alalla myös, mutta esim suomessa ja muualla ulkomailla Ebs:llä on kyllä ihan hyvä maine!
    Meitä suomalaisia aloitti täällä syksyllä varmaan 30 pelkästään meidän "luokalla", että ei täällä koti-ikävä iske :D Monet käyvät viikonloppuisin suomessa ja itsekin käyn välillä töissä suomen puolella, että jos asuu eteläsuomessa niin on tosi helppo piipahtaa välillä "kotona"!
    Mutta että kannattaako tänne tulla opiskelemaan? En ole itse suomessa hakenut yliopistoon, mutta jos opiskeluintoa riittää niin suosittelen sinne hakemaan:) Mutta siis ei tää nyt missään nimessä mitään "pelleilyä" ole, että kyllä täältä ihan pätevän tutkinnon saa! Sitten kun monikaan ei jää tänne maisteria tekemään, niin täältä saa hyvän englanninkielen pohjan ja voi sitten vaikka hakea suomeen tai muualle ulkomaille maisterinopintoihin.
    Olen myös varmaan lähdössä vuodeksi vaihtoon niin ja sitten onkin jo kandin teon aika!
    Mutta voisinpa tästä tehdä vielä paremman postauksen myöhemmin ja kysy toki jos on vielä kysyttävää!!!

    VastaaPoista
  3. Hei kiitti, aitäh vastauksesta :) Tämä Tallinna-juttu on vasta ajatuksen tasolla mulla, haeskelen kouluihin Suomessa ensin. On vaan hyvä pitää vaihtoehdot avoinna! Ulkomailla opiskelu houkuttelisi vaan aika paljon, mutta Tallinnasta ei ole suuri kynnys lähteä käymään Suomessa:) Ja tietysti olisi siistiä oppia puhumaan viroa! Ootko muuten itse oppinut kieltä vielä? Siellä varmaan järkkäillään viron kielen kursseja ulkomaalaisille (=suomalaisille)
    Siellä onkin aika paljon suomalaisia! Luin jostain että TUT:llä on jotain 100 suomalaista. Tavallaan varmasti kiva juttu, mutta toisaalta ehkä vaikeuttaa kontakiten luomista virolaisiin (siis jos koko luokalla ei ole kuin suomalaisia) Tietysti on ihan itsestä kiinni miten paikallisiin tutustuu! :)
    Hienoa että vaihtoonkin on mahdollista lähteä, se kannattaa aina ;)
    tsemppiä sulle opiskeluihin!!! :) ja hauskaa syksyä!

    VastaaPoista